Prowadzisz zakład gastronomiczny? Pamiętaj o meblach ze stali nierdzewnej

W zakładach wytwarzających artykuły spożywcze, gabinetach kosmetycznych lub medycznych i w kuchniach niezwykle istotne jest zachowanie maksymalnego porządku. To wymaga nie tylko zastosowania restrykcyjnych procedur oraz korzystania ze środków dezynfekujących, ale również odpowiedniego sprzętu. Utensylia oraz meble wykorzystywane w takich miejscach nie mogą absorbować zabrudzeń, a ich powierzchnia powinna pozwalać na natychmiastowe i gruntowne czyszczenie oraz odkażanie. Zatem w miejscach, gdzie najistotniejsza jest czystość, rekomenduje się używać mebli ze stali nierdzewnej.

Jakiego typu meble ze stali nierdzewnej stosuje się branży spożywczej?

Meble ze stali nierdzewnej są nader często wykorzystywane w piekarniach, przetwórstwie spożywczym oraz gastronomii. W zapleczach kuchennych stołówek bądź restauracji używa się między innymi regały do magazynowania żywności, stoły i blaty. Ponadto warto wspomnieć o zmywakach i okapach, jak również różnego rodzaju stojakach, które mogą być zastosowane do wyrastania chleba. Optymalną eksploatację pomieszczenia zapewnią meble ze stali nierdzewnej na zamówienie – dzięki nim można zaaranżować funkcjonalną kuchnię także na małej przestrzeni.

Branża medyczna też korzysta z mebli ze stali nierdzewnej

Projektując wymiary mebli ze stali nierdzewnej, producent uwzględnia także wymogi gabinetów medycznych i kosmetycznych. Tu w szczególności ważne są stoły i regały umożliwiające sterylne składowanie narzędzi oraz środków wykorzystywanych podczas zabiegów. Meble ze stali nierdzewnej spełniają wszelkie wymagania stawiane w stosunku do sprzętu stosowanego w gabinetach medycznych – pozwalają na zachowanie higieniczny, dobrze się prezentują i są mocne.